Elemente fixare

În completarea gamei de elemente ce compun sistemele de învelitori metalice Wetterbest®, Euro tigla distribuie şi următoarele produse cu rol în etanşarea şi buna funcţionare a învelitorilor:

Elemente de protecţie în zona coamei (de tip IZOVENT)
Burete universal
Pieptene de streaşină
Manşon de etanşare pentru console, ţevi aerisire, etc
Mastic siliconic pentru etanşare
Banda aluminizată pentru etanşare (de tip Aluband, Soudaband)
Capace aerisire acoperiş şi protecţii străpungeri acoperiş

De asemenea, Depaco® furnizează şi sistemul de fixare a învelitorilor metalice Wetterbest®. Astfel, în portofoliul de produse al companiei există şuruburi de fixare conform cu indicaţiile tehnice în vigoare. Folosirea acestora are o importanţă deosebit de mare pentru durabilitatea şi fiabilitatea acoperişului.

Pentru fixarea unei învelitori de tigla metalică se folosesc două tipuri de şuruburi autoforante prevăzute cu garnituri din cauciuc îmbunătăţit EPDM. Şuruburile cu dimensiunile 4,8 x 35 (lungi) se folosesc pentru fixarea ţiglei metalice şi a bordurilor din tabla de şarpanta din lemn; şuruburile cu dimensiunile 4,8 x 20mm (scurte) se folosesc pentru fixarea panourilor de tigla metalică între ele (țesere).
Aceste şuruburi sunt concepute special pentru folosirea în mediul extern, având o protecţie superioară împotriva coroziunii.